EL BLOC DE PISOS D’EN MIQUEL

Construir aquest projecte va ser com fer un viatge en el temps, ja que l'objectiu principal era recuperar una masia típica catalana situada a la Seu d'Urgell feta de murs de pedra i sostres de bigues de fusta, que havia quedat coberta l'any 1951 per murs de càrrega de maó i bigues de formigó en una reforma.

La missió era convertir-la en un bloc de pisos reformat, però mantenint l'essència del que havia estat durant l’any 1931.

Per això, amb l’obra d'en Miquel, preteníem recuperar l'originalitat dels murs de pedra replicant-los i deixant-los vistos caracteritzant l'interior de les estances. A més a més, buscàvem donar una cara nova adoptant la figura de la balconera com a generadora d'una retícula organitzada generant unitat i modernitat a l'edifici.

Pel que fa a la sostenibilitat, tant per en Miquel com per a nosaltres, des del primer moment sabíem que era innegociable. Per aquest motiu vam recórrer a tècniques passives com ara l'obertura de grans finestrals, la col·locació del programa de dia a la façana sud i de petits balcons i el programa de nit a la façana nord. Amb aquestes mesures, vam aconseguir augmentar l'aïllament de les façanes i renovar les fusteries, reduint així un 50% el consum total d'energia de l'edifici i obtenint una etiqueta energètica A.

Estat inicial:

Anterior
Anterior

LA CASA DE LA CARME

Siguiente
Siguiente

CA SES MONGES