UNA ARQUITECTURA DE SIMETRIES

Kazuo Shinohara (1925-2006) va ser un arquitecte japonès de gran importància en la història de l’arquitectura japonesa i alhora representa per a nosaltres una gran font d’inspiració.

La seva formació prèvia en matemàtiques va influir fortament el seu estil arquitectònic, caracteritzat per la predominança de simetries, proporcions àuries, cadències i repeticions. El seu estil es distingeix per la seva meticulositat espacial, on cada habitatge té una proporció determinada per al seu ús i per la percepció de l’espai, que varia d’escales en un mateix edifici, generant transicions de gran riquesa arquitectònica.

La major part de la seva arquitectura construïda va ser residencial. En cada una de les seves obres, veiem una essència diferent, un concepte innovador, una forma creativa de viure l’espai. Sempre mantenint les simetries i el joc de proporcions que defineixen la seva signatura arquitectònica.

En aquest post, podeu observar un recull de diferents projectes de Shinohara que ens inspiren especialment (per ordre): Ashitaka House, Uncompleted House, Tanikawa House, House in White. Cada un d’aquests exemples exemplifica la seva visió singular i la seva capacitat per transformar l’entorn residencial mitjançant un disseny avantguardista i una sensibilitat única per l’espai i la forma.

Fotografia: © Kazuo Shinohara

Siguiente
Siguiente

L’ARQUITECTURA MURÀRIA, LA NOSTRA HERÈNCIA