CA SES MONGES

Ca ses Monges és un antic edifici emblemàtic que data de 1865 i que l'Ajuntament de Llubí volia reformar i convertir en un centre de dia, espai de joves i biblioteca. El projecte es va crear amb la inspiració de la cultura mallorquina i la seva arquitectura emblemàtica i històrica, amb l'objectiu de remarcar el patrimoni existent de l'edifici. Per aquest motiu, vam decidir utilitzar el recurs de murs de marès i les fusteries de fusta del mateix edifici.

El projecte es va dividir en un nucli central per crear sinergies i un pati al voltant del qual s'organitzaven els diferents usos i convergeixen les vistes dels diferents programes creuats. Alhora, es va prioritzar l'accessibilitat del conjunt, eliminant els corredors laberíntics de l'estat actual a través d'una actuació estratègica.

Pel que fa a la sostenibilitat, el treball va consistir en l'aprofitament màxim dels materials i estructures existents, ja que no hi ha res més sostenible que una intervenció conservadora, que posa èmfasi a renovar punts metòdics perquè el conjunt funcioni. A més a més, es va utilitzar una estratègia climàtica a través d'una cobertura de tela situada al pati. A l'estiu, aquesta, s'activava i generava ombra, refrescant l'aire que entrava a les diferents estances. A l'hivern, la tela es recollia i deixava entrar la llum i l'escalfor a l'interior.

Superfície construïda 1.100m2

Aquest projecte no només pretenia revitalitzar Ca ses Monges, sinó també reafirmar el nostre compromís amb la preservació del patrimoni i la sostenibilitat, tot respectant i potenciant la cultura i l’arquitectura mallorquina.

Estat inicial:

Anterior
Anterior

EL BLOC D’EN MIQUEL