UNA CASA EN CONTACTE AMB LA NATURA

Si heu tingut la sort de veure les seves creacions, sabreu que Lina Bo Bardi (1914-1992), no deixa indiferent a ningú amb la seva arquitectura. És per això que avui, ens agradaria mostrar-vos retalls de la nostra visita a la seva casa: la reconeguda Casa de Vidrio, a Sao Paulo, juntament amb imatges del reconegut fotògraf Markus Lanz.

Si observeu les imatges, podreu veure que el que més destaca de l’habitatge és l’ampli menjador, que, com el seu nom indica, constitueix una caixa de vidre que penja sobre uns pilotis metàl·lics. Aquesta elevació permet millorar les vistes de la casa i situar-la al centre del bosc que generen els propis arbres. Així, la construcció genera una simbiosi entre l’arquitectura i la natura: separades per un vidre però connectades visualment al llarg de l’obra, donant la impressió a l’usuari que està immers en un entorn natural.

A més, si us hi fixeu, els reflexes dels vidres multipliquen la naturalesa i la fan encara més protagonista de l’escena, donant espai a la transparència, la no arquitectura, la contenció de l’espai gairebé imperceptible, i la sensació de recolliment i compressió de l’aire.

La combinació de tots aquests elements contribueix a crear una arquitectura altament creativa i innovadora, capaç de sorprendre gràcies a la seva complexitat i integració amb l’entorn. En aquesta obra, Lina no només desafia les convencions establertes, sinó que també redefineix la relació entre les persones i el seu entorn, integrant perfectament el paisatge amb l'espai habitable a noves dimensions de bellesa i funcionalitat.

Fotografia: Estela Roca; © Markus Lanz

Anterior
Anterior

L’ARQUITECTURA MURÀRIA, LA NOSTRA HERÈNCIA

Siguiente
Siguiente

QUÈ ÉS PER A NOSALTRES L’ARQUITECTURA?